Ada nak tanya??? Meh contact Kak Roha


SYARAT PEMBELIAN

PENGEPOSAN
- Pengeposan akan dilakukan SEHARI SELEPAS bayaran penuh diterima
( Bayaran yang masuk sebelum jam 6.00 ptg sahaja )
- Bayaran yg diterima selepas jam 6.00 ptg pesanan akan dipos pada HARI BERIKUTNYA (lusa)
- Pesanan akan di pos menggunakan khidmat POS LAJU / PARCEL.
- Selepas Pengeposan, pesanan akan diterima selepas 1-3 HARI utk POS LAJU dan 3-5 HARI utk POS PARCEL dan bergantung pada tempat
- Kos pengiriman adalah bergantung pada BERAT barangan
(tanya dulu dengan Kak Roha nak tambah berapa RM untuk kos pos ye)
- Kak Roha tidak akan bertanggungjawab keatas kerosakan atau kehilangan barangan semasa dalam proses penghantaran.
- No. jejak (Consignment No.) akan di beri diatas permintaan sahaja

PEMBAYARAN
Semua pembayaran hendaklah dimaklumkan kepada Kak Roha (sejurus SELEPAS pembayaran dibuat) melalui SMS ke 012-3621376

SMS :-
SILA NYATAKAN

NAMA :-
(NAMA PENUH : perlu sbb kalau brg gagal serah pihak pos perlu pengesahan nama mengikut IC dan nama di Consignment mesti sama dengan nama pihak yg datang tuntut barang

ALAMAT PENGEPOSAN :-
(ALAMAT PENUH : sila pastikan sentiasa ada penghuni waktu siang dan kak Roha tak galakkan guna alamat P.O box sbb tiada orang yang akan sign surat akuterima nanti ... so barang mgkn kene tuntut dekat Pejabat Pos)

NO. H/PHONE :-
(Untuk proses pengeposan)

BARANGAN YANG DIBELI :-
(Contoh : 1 Set Bersalin Nona Roguy)

JUMLAH BAYARAN DAN BANK MANA :-
(Contoh : RM296 Maybank)

Cari Barang

Memuatkan ...

Rabu, 13 Mei 2009

SET BERSALIN AIR MANCUR

SET BERSALIN AIR MANCUR 



HARGA : RM 75.00 (JAMU SERBUK)

HARGA : RM85.00 (JAMU PIL)



Bersalin Lengkap Selapan (Air Mancur) 

1. Jamu Bersalin 1

Dimakan mulai hari ke 4 sampai hari ke 8 sehabis bersalin.

2. Pil Jamu Bersalin 2 
Diminum mulai hari ke 9 sampai hari ke 28 sehabis bersalin

3. Pil Jamu Bersalin 3
Diminum mulai hari ke 29 sampai hari ke 38 sehabis bersalin. 

4. Tapel
Dihancurkan dengan air suam dan boleh ditambahkan Minyak Telon. Sapukan pada perut dan lakukan setiap pagi dan petang. Disarankan memakai bengkung/korset pada waktu pemakaian tapel ini selama 30 hari bagi mempercepatkan kecutan bahagian perut dan kembali sihat dan langsing.

5. Pilis
dihancurkan dengan air suam dan sapukan pada dahi dan lakukan setiap pagi dan petang hari.

6. Bedak Dingin
dihancurkan dengan air sejuk atau air mawar. Oleskan pada wajah/kulit. Lakukan pagi dan petang 

7. Minyak Telon - (2 botol)
Disapu pada dada, perut, punggung dan telapak kaki baby, terutama sehabis mandi 

8. Param Beras Kencur
Dihancurkan dengan air sejuk secukupnya dan lumurkan pada diseluruh tubuh. Lakukan setiap pagi dan petang. 

54 ulasan:

  1. kak , pil dia mkn cmne?satu hr brp biji

    BalasPadam
  2. segala details berkenaan produk dan jumlah pemakanan ada tertulis di pamplet kat dalam set tu ye dik

    BalasPadam
  3. kalau beli param dan pilis sahaja dari set ni boleh tak?

    BalasPadam
  4. Bole dik...Pilis RM6/bgks dan param RM12/bgks ye

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. set baru??? Yang mana satu dik??

    BalasPadam
  7. salam...nk tnye, klu nk yg no 4- no 8 je blh x?
    risau gak org kata jgn ambik jamu nt anak panas
    nk2 klu ade kuning....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak no. 4 Tapel dengan no. 8 param...bole aja dik. Harga bole tengok kat link pilis/param

      Padam
  8. set bersalin ni ok x sebab saya xtahu nak pilih set bersalin ape??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua set bersalin ok dik. Ikut keserasian badan pemakai dan budget. Ada yang kata jamu ni agak panas ada plak yg kata ok. Apa yg penting kene cuba atas diri sendiri baru tau sesuai ke tak. Kalau mak2 kita dulu diorg mmg dah kenal dengan jamu ni. Dan sememangnya diorg suruh ambil jamu yg ala2 tradisional ni. Tapi sekarang dah moden, jamu2 pun dah moden cuma harga agak mahal ler. Pilih je nak yg macamana, nak yg turunkan berat badan, nak yg tak panas, nak yang complete...terpulang ye dik

      Padam
  9. sblum ni sya ade mkn pil jamu air mancur selepas bersalin tetapi efek pd baby sya sbb pd ketika itu sy menyusu badan. baby sya dmam kuning tp x terlalu tinggi lah minimum shja. jd saya stop dhalu dan sya ade baca pada kotak ke3 ia menambahkan ssu bdan sekiranye sya ambil semula adakah efek pada baby semula?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bole cuba dik...ambil pada jumlah yang kecil dan tambah sikit2 hingga cukup sampai dos yang disarankan ye. Insyaallah demam kuning tu tak akan merulang semula selalunyer

      Padam
  10. salam,
    nak tanya pil jamu ni sehingga 38 hari shj ker?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye betul...Pil Jamu Bersalin 3 yang last tu perlu diminum mulai hari ke 29 sampai hari ke 38 sehabis bersalin.

      Padam
  11. nak tanya,saya baru nak ambil jamu ni hari yang ke25 slps beranak ..mana satu yang dpt d beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. jamu ini mmg dijual 1 set ye dik. Tak ada jual asing. Sekiranya adik berminat dan mmg blom makan sebarang jamu selepas bersalin...adik bole aja mula makan jamu untuk hari keeempat hingga habis satu set.

      Padam
  12. ubat mkn nye pil ye kak?? xde yg kne minum kn?

    BalasPadam
  13. xde pembersih wanita ea kak?

    BalasPadam
  14. ha ah...sebaiknyer ambil mustika ratu punyer dik. Set B

    BalasPadam
  15. mustika ratu tblet ke kapsul kak?

    BalasPadam
  16. salam.. kak. nak tanya.. pilis n param dalm set ni.. ckup ker untuk temph bersalin.. ada berapa peket atau berapa kali penggunaan yer dlm set ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau guna hari2 mmg tak cukup dik...kalau untuk 1-2 minggu pertama selepas melahirkan, insyaallah cukup

      Padam
  17. Balasan
    1. sms kak roha ye 012-3621376 kalau berminat

      Padam
  18. akak, macam mana nak kenal pasti produk ni yang asli dengan yang tiruan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. penah beli yang tiruan ker?? Tak penah plak dengar jamu Air Mancur tiruan dik

      Padam
  19. harga RM75.00 (jamu pil) tu termasuk kos untuk pos ker kak? Akak ada dealer dekat area pendang, kedah tak?

    BalasPadam
  20. klo cmpur ngan produk jamu lain ade kesan sampingan x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah tak ada kesan sampingan yang memudaratkan ye dik...cuma perlu jarakkan 3-4 jam antara jamu/obat je

      Padam
  21. salam....
    klu sy nk jamu sahaja no 1,2,3 bole x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam.Untuk jamu bersalin 1,2 dan 3 tak ada jual asing ye dik

      Padam
  22. salam kak nk tnye set bersalin air mancur ni ok x..? dan kedai akak area mana..? akak ada jual bengkung x....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua set bersalin ok dik. Ikut keserasian badan pemakai dan budget. Ada yang kata jamu ni agak panas ada plak yg kata ok. Apa yg penting kene cuba atas diri sendiri baru tau sesuai ke tak. Kak roha tak ada kedai...akak jual online je. Bengkung pun kak roha ada jual. Tengok kat link bengkung atas belas kiri tu ye.

      Padam
    2. Aq dulu kalau melahirkan ya minum jamu air mancur,tp gk beli sebab aq dulu kan kerja di air mancur selama 27 th .Msk krj mulai th 71 dan aq keluar th 1998.

      Padam
  23. akak mcm mane cre sye nk bli niy yerk???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adik boleh bankin RM ke akaun kak roha untuk pembelian ye. Lepas tu sms ke 012-3621376. Bgtau

      Nama :
      Alamat :
      No. tel :
      RM dan bank mana yg di bankin:
      Barang apa yg diorder :

      Kos pos tambah RM7 semenanjung RM9 untuk sabah sarawak ye

      Padam
  24. salam...sy nk tnya kak ada jual kain bengkung yg panjang yg biasanya kita lilit ikat sendiri dlm pantang tu x (biasanya pnjng 15mter ?...atau ada sesiapa yg ada jual x?...sy tak nak bengkung2 moden yg ringkas dipasaran tu..tk

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam. Ada, tapi bukan 15 meter...yg ada 5 meter punyer. Cuba lihat ni http://kedaijamuwanita2u.blogspot.com/2013/01/bengkung-bengkung-lilit.html

      Padam
  25. Salam kak, sy nk tnya boleh x sy mbik param, pilis n tapel je. N bpe rggt stp satu n jgkaan pgunaanya bpe lme..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klik kat link bawah ye dik. 1 pek untuk 1 minggu

      http://kedaijamuwanita2u.blogspot.com/search/label/Pilis%20Param%20Tapel

      Padam
  26. Salam kak, mcm ne nk order..

    BalasPadam
  27. sis...kalau menyusu badan sesuai ke jamu ni??

    BalasPadam
  28. SALAM
    set air mancur nie xde bengkung ke kak?

    BalasPadam
  29. akak kalo kirim Toronto(Canada ) berape ongkos kirim lewat pos laju /parcel

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anggaran berat set nie 2 kg dik. Secara kasarnya pengiraan pos

      Pos Parcel (Air) dalam 8-16 hari bekerja dpt barang RM160.00

      Padam
  30. kak set air mancur ni jenis pil atau air..

    BalasPadam