Ada nak tanya??? Meh contact Kak Roha


SYARAT PEMBELIAN

PENGEPOSAN
- Pengeposan akan dilakukan SEHARI SELEPAS bayaran penuh diterima
( Bayaran yang masuk sebelum jam 6.00 ptg sahaja )
- Bayaran yg diterima selepas jam 6.00 ptg pesanan akan dipos pada HARI BERIKUTNYA (lusa)
- Pesanan akan di pos menggunakan khidmat POS LAJU / PARCEL.
- Selepas Pengeposan, pesanan akan diterima selepas 1-3 HARI utk POS LAJU dan 3-5 HARI utk POS PARCEL dan bergantung pada tempat
- Kos pengiriman adalah bergantung pada BERAT barangan
(tanya dulu dengan Kak Roha nak tambah berapa RM untuk kos pos ye)
- Kak Roha tidak akan bertanggungjawab keatas kerosakan atau kehilangan barangan semasa dalam proses penghantaran.
- No. jejak (Consignment No.) akan di beri diatas permintaan sahaja

PEMBAYARAN
Semua pembayaran hendaklah dimaklumkan kepada Kak Roha (sejurus SELEPAS pembayaran dibuat) melalui SMS ke 012-3621376

SMS :-
SILA NYATAKAN

NAMA :-
(NAMA PENUH : perlu sbb kalau brg gagal serah pihak pos perlu pengesahan nama mengikut IC dan nama di Consignment mesti sama dengan nama pihak yg datang tuntut barang

ALAMAT PENGEPOSAN :-
(ALAMAT PENUH : sila pastikan sentiasa ada penghuni waktu siang dan kak Roha tak galakkan guna alamat P.O box sbb tiada orang yang akan sign surat akuterima nanti ... so barang mgkn kene tuntut dekat Pejabat Pos)

NO. H/PHONE :-
(Untuk proses pengeposan)

BARANGAN YANG DIBELI :-
(Contoh : 1 Set Bersalin Nona Roguy)

JUMLAH BAYARAN DAN BANK MANA :-
(Contoh : RM296 Maybank)

Cari Barang

Memuatkan ...

Rabu, 29 April 2009

SET BERSALIN SELAPAN MUSTIKA RATU

SET BERSALIN JAMU SELAPAN MUSTIKA RATU

SET A

HARGA RM 135.00 
 Pos RM7.00

Kandungan :-
Galian Parem Wangi (MAL20000526T)
Pulih Balung Sumsum (MAL20034147T)
Pilis Wangi (MAL19988836T)
Tapel Raket Mustika Sejati (MAL2000528T)
Parem Segar Sumyah (MAL20000527T)
Bubuk Bancar Air Susu (MAL20000529T)
Minyak Telon (MAL20000530T)


Cara Penggunaan :-

Galian Parem Wangi 
Dimakan 5 pil setiap pagi dengan air suam.


Dibuat dari Adas (Foeniculi Fructus) yang berguna sebagai pelancar ASI, menambah nafsu makan, Pulasari (Alyxiae Cortex) berguna untuk menambah nafsu makan. Ketumbar (Coriandri Fructus) berguna sebagai pelancar ASI, penyegar badan dan tonik. Kemukus (Cubebae Fructus) berguna untuk mengobati pasca persalinan.

Pulih Balung Sumsum 
Dimakan 5 pil setiap hari diwaktu petang dengan air suam.


Terbuat dari Kencur (Kaempferiae Rhizoma) yang berguna untuk mengatasi nyeri perut, sebagai penambah tenaga, pengobatan pasca persalinan, stimulan dan pegal linu. Kunyit (Curcumae domesticae Rhizoma) berguna untuk pembersih darah, dan melancarkan aliran darah. Bunga Srigading (Nyethanthi Flos), berguna untuk pengobatan pasca persalinan, dan demam sehabis melahirkan, Temulawak (Curcumae Rhizoma), berguna untuk pelancar ASI, mengatasi pegel linu, dan memulihkan kesehatan setelah melahirkan.

Pilis Wangi 
Ambil 1– 3 biji dicampur dengan air suam dan dioleskan pada dahi.
 Untuk kegunaan luaran sahaja.

 Pulasari (Alyxiae Cortex) berguna untuk mendinginkan dan melancarkan peredaran arah. Jinten Hitam (Nigelae Sativae Semen) berguna untuk menyegarkan mata suram. Kemukus (Cubebae Fructus) berguna untuk pengobatan pasca persalinan. Ketumbar (Coriandri Fructus) berguna untuk penyegar badan, dan tonik. Kemukus (Cubebae Fructus) berguna untuk pengobatan pasca persalinan.

Tapel Raket Mustika Sejati 
Ambil 1 biji Tapel Raket dicampur dengan air suam dan disapu diperut. 
Untuk kegunaan luaran sahaja.

Rimpang Teki (Cyperi Rhizoma) berguna untuk mengurangi rasa nyeri, dan menghentikan pendarahan. Kemukus (Cubebae Fructus) berguna untuk pengobatan pasca persalinan. Pulasari (Alyxiae Cortex), berguna melancarkan peredaran darah. Kelembak (Rhei Radix) berguna untuk astringen dan tonik.

Parem Segar Sumyah 
Dipakai 1 biji setiap hari dicampur dengan air suam secukupnya kemudian disapu keseluruh badan. Untuk kegunaan luaran sahaja.


 Adas (Foeniculi Fructus), berguna untuk pengobatan pasca persalinan, dan stimulan. Pulasari (Alyxiae Cortex) berguna untuk melancarkan peredaran darah. Ketumbar (Coriandri Fructus) berguna untuk penyegar badan, dan tonik. Kemukus (Cubebae Fructus) berguna untuk pengobatan pasca persalinan.

Bubuk Bancar Air Susu 
Ambil 1 sudu Bubuk Bancar Air Susu dicampur dengan air suam dan disapu pada payudara. Dipakai 2 kali sehari. 
Untuk kegunaan luaran sahaja.

Kangkung (Ipomoea Rhizoma), berguna untuk menghilangkan bengkak, Temulawak (Curcumae Rhizoma) berguna sebagai pelancar ASI, dan untuk memulihkan kesehatan setelah melahirkan. Kayu Manis (Burmanni Cortex), berguna untuk membangkitkan nafsu makan dan Daun Katuk (Sauropi Folium) berguna untuk pelancar ASI.

Minyak Telon 
Disapu pada perut bayi selepas mandi, dipakai 2 atau 3 kali sehari. 
Untuk kegunaan luaran sahaja.

Minyak Adas (Oleum Foeniculi) berguna untuk anti kejang perut, stimulan dan tonik. Minyak Telon.

http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1247/1247634ugjywbxzzj.gif

SET BERSALIN JAMU SELAPAN MUSTIKA RATU

SET B


(GAMBAR ADALAH SET LAMA)
HARGA PROMOSI : RM199.00 
FREE POS

1) Tapel Raket Mustika Sejati
2) Pilis wangi
3) Bancar air susu
4) Parem segar sumyah
5) Jamu Galian Parem Wangi
6) Jamu Pulih Balung Sumsum
7) Minyak Telon

Produk Tambahan dalam bag :-

8) Bengkung
9) Minyak Telon - 2 botol
10) Mandian Harum Sari - 2 paket
11) CD

 Produk: -
1. GALIAN PAREM WANGI 
 Digunakan secara tradisional untuk kesihatan badan wanita Dimakan 5 pil setiap pagi dengan air suam.

2. PULIH BALUNG SUMSUM
 Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan menguatkan badan wanita selepas bersalin. Dimakan 5 pil setiap hari diwaktu petang dengan air suam

3. PILIS WANGI 
 Digunakan secara tradisional dan kesihatan mata Diambil 1 biji dicampur dengan air suam dan dioleskan pada dahi. Untuk kegunaan luaran sahaja.

4. TAPEL RAKET MUSTIKA SEJATI 
 Digunakan secara tradisional untuk wanita selepas bersalin dan membantu mengurangkan berat badan. Ambil satu biji Tapel Raket dicampur dengan air suam dan disapu di perut. Untuk kegunaan luaran sahaja

5. PAREM SEGAR SUMYAH
 Digunakan secara tradisional untuk kesihatan badan.
Dipakai 1 biji setiap hari dicampur dengan air suam secukupnya kemudian disapu keseluruh badan.Untuk kegunaan luaran sahaja.

6. BUBUK BANCAR AIR SUSU
 Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan selepas melahirkan. Ambil 1 sudu Bubuk Bancar Air Susu dicampur dengan air suam dan disapu pada payudara. Dipakai 2 kali sehari.

7. MINYAK TELON
 Digunakan secara tradisional untuk menyapu pada perut bayi untuk melegakan kembong perut. Disapu pada perut bayi selepas mandi. Dipakai 2 kali sehari. Untuk kegunaan luaran sahaja.

8. JAMU KAPLET MIMILAN MANTUNO 
 Untuk anda yang hilang ghairah dalam hubungan suami, eloklah makan Jamu Kaplet Mimilan Mintuno yang di buat dari akar-akar kayu. Akar kayu ini dapat membantu mengembalikan ghairah dan juga mengencangkan otot-otot Vagina dan merawat masaalah keputihan.
 
9. GINASIH WASH 
Setiap kali mandi, untuk perawatan luaran, bersihkan bahagian sulit dengan Ginasih Pembersih Wanita yang dibuat dari daun sirih yang terbukti mempunyai anti septik untuk membunuh bakteria dan juga membantu merawat keputihan


 http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1247/1247634ugjywbxzzj.gif

119 ulasan:

  1. Rempah mandian harum sari cara guna ambil 3 sudu rempah mandian lalu di campur dengan air panas terlebih dahulu bagi memastikan ramuan rempah hancur dan sebati, kemudian boleh lah ditambah dengan air biasa sehingga suam. Rempah Mandian sedia digunakan. Rempah mandi boleh di gunakan sehingga habis tempoh berpantang mengikut keperluan ibu-ibu dalam tempoh berpantang. Dalam set mmg dah ada 1 bgks rempah mandian ni ye dik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak roha nak tanye buleh...produk set bersalin dherbs dan mustika ratu mane paling ok...

      Padam
    2. Set bersalin mustika ratu kita dah sedia maklum, set nie mmg dah lama dipasaran. Keluaran Indonesia, mmg bagus dan lebih dikenali. Set dherbs plak baru bertapak...dan tidak dinafikan mmg laris kebelakangan nie. Mana yg elok tu kene ikut pemakai dik. Mgkn bg pengguna A set mustika ratu agak panas tapi Yg pengguna B plak sesuai. Begitu juga sebaliknyer. Apa2 pun adik perlu cuba sendiri untuk tahu bagus atau tak ye

      Padam
  2. mekacih... bertangas pulak nak guna produk apa?

    BalasPadam
  3. bagus kalau dapat bertangkas dik...dapat memperbaiki peredaran darah, membuang toksin, mengetatkan bahagian peranakan yang kendur, buang angin dan mengilangkan bau hanyir pada bahagian intim. Selalunyer tadisi bertangkas ni ada 2 cara pertamanya tangkas kering iaitu hidupkan unggun api dalam bekas zink letak daun2 kayu seperti serai wangi dan panaskan bahagian2 badan yg perlu selama beberapa minit sehingga berpeluh2...ini amalan org2 kg. 1 lagi cara bertangkas sama seperti mandi wap. Adik perlukan 1 periuk tanah atau periuk biasa dimasak air bersama daun sirih, biji manjakani, daun inai, serai wangi, akar serapat dan macam2 lagi bole diletak dan di letak dibawah kerusi dan duduk diatas kerusi dalam 20 minit lebih kurang. Sekiranya susah nak cari semua tu, adik bole guna herba mandian je...

    BalasPadam
  4. salam kak,set bersalin mustika ratu ni seeloknya start pkai bila?nak pkai bengkung pula x sapu apa2 ubat ke? n ginasih wash blh guna lepas bersalin @ x?

    BalasPadam
  5. hehehe nk tnya lagi ni,klau mnyusu blh guna ke set ni?

    BalasPadam
  6. set A n B je sya tgk,set c x de pon kat atas 2 kak?

    BalasPadam
  7. Semua jamu bersalin bole start makan pada hari ke 4 selepas melahirkan ye dik. Sebaiknya sebelum berbengkung sapu tapel kat perut kemudian baru pakai bengkung. Pencuci wanita mmg bole digunakan selepas bersalin, bagi memastikan bahagian intim tak dijangkiti kuman dan luka bersalin cepat elok ye dik. Kalau menyusu mmg bole guna set ni, sbb ia akan membanyakkan pengeluaran air susu kita. Set c mmg dah ditukar kepada set B sebab set B sekarang tidak dikeluarkan lagi ye dik...

    BalasPadam
  8. salam kak, nak tnye jgn mare ye..knp harga kt cni jauh lbh mahal dr kat mydin.kt mydin jamu selapan je harga baru rm79.90 klu set rm120je.kt cni dkt 200 harganye..maaf ye kak sy cme nkkan kepastianje..

    BalasPadam
  9. w'salam noras. Alhamdulillah sekiranya adik jumpa harga serendah itu sekarang di mydin dan kak roha galakkan adik beli dari pasaraya mydin aja ye dik. Barang keluaran mustika ratu harga sekarang tak tetap dik...makin hari makin naik harganya. Setakat ini itulah harga terkini yg supplier bagi dekat kak roha. Untuk harga Rm79.90 itu harga satu atau dua tahun dulu setahu kak roha.

    BalasPadam
  10. Salam kak Roha,
    Saya br je lepas keguguran.Usia kandungan 9minggu.Jamu yang mana sesuai utk saya amik?
    Thanks kak..

    BalasPadam
  11. w'salam dik. Cukup sekadar makan jamu sahaja dik. Disamping tu amalkan bertungku dan elak makan makanan sejuk ye dik. Jamu kak roha cadangkan jamu mak dara gold atau jamu prawan leesa ye dik. Jamu ni sesuai untuk mempelbaiki sistem peranakan, menguatkan dan mencuci darah kotor ye dik

    BalasPadam
  12. slm... kak,sy nk tnye produk mn yg tungku nyer bagus???

    BalasPadam
  13. W'salam dik. Untuk tungku herba kak roha cadangkan ambil tungku leesa atau tungku jenis yang bakar ambil tungku tangisan burung. Tapi sekarang mmg ramai yang ambil tungku leesa ye dik.

    BalasPadam
  14. salam kak,sy nk mnta akk cadanagkan set bersalin mn patut sy amik coz ank pertama dulu sy try guna jamu selapan mustika ratu,tp sy rasa mcm biasa....

    BalasPadam
  15. W'salam dik. Set bersalin yang macamana adik perlukan ye??

    1) Set NR - set ni sesuai bg mereka yg ada masalah kenaikan berat badan yang agak byk dan mereka yang ada masalah sembelit serta yg byk angin dalam badan.
    2) Set Amway - Set ni sesuai bg mereka yg cari jamu yang tak panas, complete dan masih berunsurkan tradisional.
    3) Set Leesa - Set ni sesuai bg mereka yang nakkan set yg cukup complete dengan bengkung dan tungku.
    4) Set Ibu Halimah - Set ini jg complete serta masih berunsurkan amalam tradisional

    BalasPadam
  16. Asm kak...
    nak tanyer mengenai produk MR set A...
    Masih harga yang tertera ker?

    BalasPadam
  17. W'salam dik...ye dik harga masih RM115...pos free

    BalasPadam
  18. salam sis,

    nk tanya MR nie ader set C ker?apa kandungan pd set C tu?n brapa hege yer

    BalasPadam
  19. W'salam Nira. Set C dah ditukar kepada set B ye dik. Set B yang dahulu dijual dalam bungkusan kotak skrg dah tak ada lagi. Set C yang dahulu telah ditukar ke dudukannya menjadi set B ye dik. Kandungan item didalam tak ada beza...semua sama

    BalasPadam
  20. salam...set b MR bersalin ini untuk berapa hari?

    BalasPadam
  21. w'salam dik...Set B cukup untuk sepanjang tempoh berpantang ye dik...44 hari

    BalasPadam
  22. slm.... kak,sy nk tnyer set bersalin jamu mak dara brp harga nyer???rempah mandi blh pakai brp hari n ada jual asing x rempah mandi tu???

    BalasPadam
  23. Set Mak Dara RM310 ye dik. Rempah mandian harum sari cukup untuk 2 minggu penggunaan...Insyaallah, dan ada jual asing

    BalasPadam
  24. salam kak,nk tny ape beza set mustika ratu b dan c ni?saya xjmp pn set c kt sni,,boleh kak terangkn x?saya brminat nk beli...

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam adiknadiya. Set C dah ditukar kepada set B ye dik. Set B yang dahulu dijual dalam bungkusan kotak skrg dah tak ada lagi. Set C yang dahulu telah ditukar ke dudukannya menjadi set B ye dik. Kandungan item didalam tak ada beza...semua sama

      Padam
    2. set b tu kiranya lengkap la kak?sekali ngan rempah mndi x?

      Padam
    3. Ye dik...lengkap dengan rempah mandian

      Padam
  25. salam....

    nak tanya, utk set A masih lg harga promosi tu ker???

    BalasPadam
  26. ye dik...harga masih sama RM115 free pos

    BalasPadam
  27. kak roha..semua set2 tu selamat ke untuk b/feeding?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat dik...jgn takut k. Semua set bersalin sesuai bagi ibu2 yang menyusukan bb

      Padam
  28. Bagaimana cara pemakaian Bubuk Bancar Air susu dan kapan sbaiknya di gunakan?

    BalasPadam
  29. Cara guna Bubuk Bancar Air Susu
    1. Bancuh menggunakan air biasa sehingga menjadi
    pes sederhana pekat
    2. Sapukan ke seluruh bahagian payu dara
    3. Elakkan dari terkene puting payudara dan
    biarkan kering

    BalasPadam
  30. kak.. nak tanya, kalau set amway berapa ye? camna nak buat pembayaran n pengambilan? akak kt area lembah klang ke? -salwa-

    BalasPadam
  31. Set Amway Rm280 dengan pos dik. Kalau berminat bankin RM ke akaun kak roha kemudian sms nama dengan alamat. Kak roha akan pos barang yang order. Kak roha dekat Jalan Klang Lama ye dik

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  33. akum..sya nk tnya..saya ader mslh ckit..kdang darah naik..bleh ke ambik produk ni???xder effect???

    BalasPadam
    Balasan
    1. jamu salapan ni agak panas ye dik. Kalau nak makan juga kak roha cadangkan adik kurangkan dos jamu yg dimakan atau adik ambil set bersalin amway. Set bersalin nak tak panas

      Padam
  34. Salam kak.. Sya nk tny klu da abis pantang n anak pon da umur 8bln tp masih menyusu badan.. Boley ke sya makan galian parem wangi dgn pulih balung sumsum lg??

    BalasPadam
  35. Sememmangnyer tak ada masalah dik...makan jer

    BalasPadam
  36. a,kum kak saya berminat nak beli set b, set b ni lengkap dengan rempah mandi sekali ke kak? macam mana saya nak confirm saya blh dapat barang ni, maklum la saya berkerja. risau jugak kalau saya da byr tapi barang hilang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam dik. Sebaiknyer adik bagi kak roha alamat opis untuk proses penghantaran. Kat rumah kak roha tak galakkan...sbb takut tak ada orang masa pihak pos hantar barang, takut nanti kene pie pos opis lak untuk tuntut barang. Alamat opis pun kak roha tak nak yg pakai P.O box ye dik. Nak yang terus ke kaunter reception. Diorg akan serahkan barang tu pada penyambut tetamu dan akan minta diorg sign parcel tu. Selalunyer barang akan sampai sehari selepas barang dipos. Kak roha akan sms tracking no untuk parcel pos laju tu untuk adik cek online di laman web pos malaysia (tracking hanya diberi pada sesiapa yg request sahaja). Insyaallah setakat ni barang akan sampai dengan selamatnyer. Apa2 adik bole sms akak 012-3621376 ye dik

      Padam
  37. Salam kak Roha,sy Sara sedang mengandung 7Bln, skrang anak pertama dan sy Xtahu pasal berpantang nie. Apa ubat yg sesuai utk sy lepas bersalin dan cara2Nya??..

    BalasPadam
  38. W'salam Sara. Tahniah ye bakal jadi ibu. Semua jamu bersalin bagus untuk ibu2 selepas melahirkan. Antara jamu yang tersenarai pendek oleh pelanggan kak roha ialah jamu Amway, Nona Roguy, Jamu Leesa dan jamu selapan. Kira antara ini sahaja jamu yg laris ye dik. Jamu amway satu2 nyer jamu tak panas lengkap dengan bengkung. Jamu Nona Roguy plak, jamunyer sesuai bagi mereka yg nak turunkan berat badan.Jamu nyer tak ada bengkung dan minyak bb. Cara makan semuanyer ada dilampirkan sekali nanti ye dik

    BalasPadam
  39. Slm kak Roha....sy nk tanye set bersalin ibu halimah lengkap tak mcm set bersalin mustika ratu???antara set bersalin ne mn lg ok bg kak roha....sy nk beli set bersalin coz kandungan da nk msk 7bln,tp masih ragu2 lg tak tahu nk beli yg mn 1......plz bantu kak roha.........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Set bersalin Mustika ratu set yg mmmg dah terkenal lama dik berbanding dengan set ibu halimah. Dua2 jamu ni mmg direka khas untuk ibu2 selepas melahirkan.Complete dan mudah untuk dipakai serta lebih ke cara tradisional. Kedua2 jamu ni agak panas. Sesuai atau tak ikut pertahanan badan pemakai ye dik. Ada yang kata sesuai ada yang kurang sesuai. Kalau tanya kak roha, akak cadangkan antara 2 samada jamu bersalin AMWAY atau Nona Roguy. Kalau adik nak yang tak panas dan lengkap...cubalah Amway, kalau nak yg turunkan berat badan ambil lah NR cuma Nr ni tak lengkap ye...

      Padam
  40. slm kak roha...
    kak,sy nk tnye pendapat akk tntng produk bio selusuh biodex..blh akk terangkan x??

    BalasPadam
  41. Produk biodex bio selusuh ini dibuat khusus untuk ibu hamil 7 bulan ke atas untuk membantu memudahkan proses kelahiran ye dik. Seperti air selusuh yang kita minta dari bidan2 kg tu ye dik. Cuma yang ni diperbuat dari Minyak Kelapa Dara, Minyak Habbatus Sauda dan Herba Terpilih.

    Cara guna sapukan BioSelusuh di bahagian perut, dari belakang badan sehingga ke kaki start bulan ke 7 sehingga ke hari kelahiran. Juga perlu minum bermula hamil pada minggu ke36. Minum 1 sudu pada waktu malam. Hamil pada minggu ke 37 atau 38 minum 1 atau 2 sudu pada waktu pagi dan malam. Minum dan sapi sehingga hari kelahiran.

    BalasPadam
    Balasan
    1. juga sesuai disapu pada kepala bb untuk mengelakkan kerak dikepala ye dik...harap membantu

      Padam
  42. tq kak coz membantu....kalo akk tahu rs biodex bio selusuh tu mcmn ea???

    BalasPadam
  43. salam kak..saya farah mengandung nk msuk 34 minggu...first baby...n nk tau set bersalin mn yg complet n sesuai untk mnurun kan brt bdan...

    BalasPadam
  44. W'salam dik. Set Complete terdiri dari Set Amway, Set Leesa, Set Mak Dara dan Ser Mustika Ratu. Untuk menurunkan berat badan Set Nona Roguy. Cadangan kak roha adik ambil jamu dari set Amway (sbb jamu ni ada bgkung dan tak panas) dan ambil pil phytonatal dari NR untuk menurunkan berat badan. Atau Ambil Jamu NR dan tambah bengkung dari jenama lain ye dik.

    BalasPadam
  45. Hi Kak, saya tini (hindu) dr seremban, saya Sekarang 36 minggu 1st baby. Saya naik dr 70 kg to 88 kg, apa produk yg Akak rasa best for me. Saya jenis badan panas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai tini...Kak roha cadangkan adik ambil set amway. Ianya lengkap dan mudah. Herba-herba yang diguna telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik. Bahan yang digunakan adalah ekstrak daripada bahan aktif herba yang dipiawaikan (standardised) untuk kualiti dan konsistensi rumusan. Dihasilkan dari ramuan semulajadi. Tiada pewarna dan perasa tiruan atau bahan pengawet yang digunakan. Dari kapsul sayuran. Minyak yang diguna adalah berasaskan tumbuhan. Tak panas. Untuk menurunkan berat badan, kak roha cadangkan adik ambil jamu phytonatal dari NR. Ambil 1 kali sahaja sehari.

      Padam
  46. salam kak..nk tanya je ek..kebanyakan complete set MR yang sy jumoa kat tempat lain tak de termasuk rempah mandi.tp yg akak jual ada. so just nk tau je,sbnrnya mmg ada dlm pek asal or akak tambah sbagai free gift ek..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rempah Mandian mmg datang dengan set dia dik...free gift yg selalu kak roha bg lulur bunga rambai je dik

      Padam
  47. 1 lg akak, kalau customer nk beli produk pantang yg tak set sekali dgn jamu2 makan boleh ke?kalau saya cuma nak cari produk sapu2&luaran mcm pilis, parem,tapel,lulur&kain bengkung, brand apa yg ada?boleh rekmen harga?10q..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok...untuk pilis, tapel dan param bole ambil dari keluaran air mancur atau mak dara ye dik. Bengkung pun ada jual asing. Harga untuk bengkung2 tu adik bole tengok kat bahagian bengkung...harga lain2 tu

      Padam
  48. slm... kak,rempah mandi harum sari tu rm10 termasuk kos pghntrn ke x????rempah mandi ne tahan selama 44hari berpantang x???

    BalasPadam
    Balasan
    1. kos penghantaran RM7 ye dik. 1 bungkus ada 100gram. Untuk 5 kali penggunaan. Ambil 3 sudu rempah mandian lalu di campur dengan air panas terlebih dahulu bagi memastikan ramuan rempah hancur dan sebati, kemudian boleh lah ditambah dengan air biasa sehingga suam. Rempah Mandian sedia digunakan. Rempah mandi boleh di gunakan sehingga habis tempoh berpantang mengikut keperluan ibu-ibu dalam tempoh berpantang.

      Padam
  49. salam kak. utk MR complete set ni, bengkung yg dalam set tu bengkung tali ke lilit 8 meter tu ek..?free saiz ek?10q..

    BalasPadam
  50. kak,kalu dah terbeli awal2 set brsalin MR,tp dr kata kena ceaser lak,so hari keberapa br boleh start guna set MR ni ye.?jamu2 utk mkn boleh ambil bila&produk luaran boleh start pakai bila..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu sehingga 3-4 minggu selepas ceaser ye dik...paling tidak sehingga luka sembuh. Produk luaran semua bole digunakan pada hari ke 4 kecuali yang melibatkan kawasan operation seperti tapel dan param ye dik.

      Padam
  51. salam kak roha, nk tny set B masih pada harga yang sama ker?
    ade ker cara2 nk guna utk brg2 tu? due date saya tggl 3hari lagi dan berminat dgn set B. tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye dik, harga masih sama. Ada disertakan cara nak guna produk tu ye dik...sms kak roha kalau berminat 012-3621376

      Padam
  52. kak,bengkung yg sdia dlm pek tu jenis tali silang2 kt depan atau jenis pnjang lilit2 tu ye?free size ke.?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bengkung ikat macam tali kasut ye dik...bole tengok gambar bengkung tu kat cd dalam bungkusan atas tu dik

      Padam
  53. salam kak..sy mengandung ank pertama,berpantang sendri..boleh x akk tlg sy set yg mane kah yg lengkap utk sy berpantang sndri??sy da survey byk brand tp xtaw yg mne bgus..sy due awl bln 7 nie..kne bli sekarang ke?berat sy 50 kg je skg nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk set bersalin sekarang ni semuanyer mudah nak guna dik. Untuk adik kak roha cadangkan ambil set amway. Set ni tak panas dan tidak akan mendatangkan sembelit kepada ibu2 selepas melahirkan. Bole dah beli skrg dik...sbbnyer sekarang dah pertengahan bulan june...2 minggu je lagi nak masuk bulan 7.

      Padam
  54. assalamualaikum...

    saya berminat untuk beli set B yg siap bengkung...

    ok x set ni kak?
    boleh contact saya di email nurulnia_0001@yahoo.com

    atau blog saya yer..
    www.gadissathome.blogspot.com

    BalasPadam
  55. saya bersalin prtengahan bulan dec ni.. insyaAllah.. saya na tanya akak, set B ni boleh guna sampai cukup habis pantang ke?

    BalasPadam
  56. lagi 1, na tya.. akak ada jual ta set bersalin amway.. berapa harganye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Set Amway RM280 dengan pos ye dik

      Padam
  57. Set Amway ada. Hatga Sms kak roha 012-3621376

    BalasPadam
  58. semekum kak...set bersalin B ada diskaun lg dan kalau pos ke sabah berapa lama sampai?makasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga sama dik RM185 dan kos pos parcel ke sabah/sarawak percuma

      Padam
  59. Assalam,
    Nak tanya, minyak selusoh biodex tu berapa ml?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berapa ml tu kak roha tak boleh confirm dik...berat nya dalam 220 gram. Kalau pandangan mata kasar anggarat dalam 250ml rasanya

      Padam
  60. Salam kak,saya berminat ngan set bersalin mustika ratu ni.. Bagus x kak? set bersalin mustika ratu yg set B tu akak x boleh bg murah lg ke? Masa anak 1st tahun lepas saya ada ambik ngan akak jugak tp set leesa formula,ingat yg no 2ni nak cuba set ni pulak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam dik. Ser MR ni mmg dah terkenal lama dik. Dah ramai yang menggunakannyer dan masih lagi mampu menyamai jamu2 lain dalam pasaran. Harga pun ...makin hari makin mahal, permintaan tinggi. Tu, maksudnyer set ni bagus...betul tak??? hehe. Harga tu termasuk kos pos ye dik...kalau berminat nanti sms akak 012-3621376

      Padam
  61. Oh ye ke? Berapa ye harga yg akak jual untuk set ni skrg??

    BalasPadam
  62. Aslmkm kak roha,
    Sy preggy anak 1st nk masuk 30mgu, tgh survey2 jamu bersalin ni. Mcm bminat dgn MR set B sbb complete utk bykkn susu ibu. Set Leesa pn minat sbb ada tungku herba. Tp dua2 hrga dia agak mahal. Sy ada survey kata Air Mancur Jamu Selapan pn bagus, hrga pn murah. Sy xtau nk pilih mana, yg penting sesuai dgn badan. Sy rasa bdn sy tak tahan sgt dgn ubat2/herba yg panas, sy suka mkn ubat yg pil la tp kdg2 ade gak ubat yg sy muntah sy mkn ms hamil ni. Ms hamil ni xde plak mslh sembelit, tp cuma HB low je. Jd nk minta pendapat akak cmne....

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam dik. Bagi masalah adik kak roha cadangkan Set AMWAY. Jamu bersalin ni yang memang tak panas dan bagus untuk ibu2 selepas melahirkan dan untuk membanyakkan air susu ibu. Dan yang penting jamu ada testimoi tersendiri dimana ianya dapat menghindarkan baby daripada demam kuning. Harga set ni agak mahal tapi berbaloi dik. Set ni complete dengan bengkung. Jika adik perlukan tungku herba, adik bole beli asing dari keluaran lain seperti leesa RM40/tungku. Selain dari jamu ni, jamu2 keluaran MRatu, AMancur,NManeer, mak dara dll semuanya agak panas. Fikir2 kan lah ye

      Padam
    2. Klw camtu kak tlg bg details kt email sy, adeqsya85@gmail.com nnt sy bncg dgn suami mcm mana. Yg penting bkesan n sy boleh mkn smpi habis

      Padam
  63. saya nak tanya tentang bengkong infrared .. ramai ke pengguna nye ?

    BalasPadam
  64. salam sya nor...nak bertanya jamu set bersalin mustika ratu panas x nak amik lepas bersalin?...kalu menyusu mcm mana pula?

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam nor. Jamu semua agak panas dik, tapi tak ler memudaratkan. Ikut ketahanan sipemakai dan baby. Ada pengguna yang sesuai ada yang tidak. Kalau bab menyusukan bb, jamu ni mmg membantu membanyakkan air susu ye.

      Padam
  65. saya bmnat dgn jamu amway,tp bqat bdn sy skag da 72,mgndug 8bln..sya tkt nty brt bdn xtrn..n k.roha kt NR pny jmu blh krgkn brt bdn..tp set dy xlgkp..mcm mana ek?set leesa ckp untk tmph bpntg 44hr ka?dlm smua prdk yg. Sya da survy byk y kta amway n Nr ok..btoi ka?blh hntr ke utra ka??syg stay at kedah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Set Amway - Complete dengan bengkung (tak ada tungku) dan jamu tak panas

      Set Leesa - Complete dengan bengkung, tungku

      Set NR - Tak ada bengkung tungku dan minyak bb bagus untuk turunkan berat badan

      Cadangan kak roha Ambil set Amway + Jamu phytonatal NR + Tungku Leesa...cukup untuk complete set, turun berat badan dan kurang panas

      Padam
    2. kalau berminat...akak boleh pos ye dik

      Padam
  66. Salam akak..bleh senaraikn sume harga set bsalin..skrg ney sya tgh survey ntuk bpantang nanti..makaseh

    BalasPadam
    Balasan
    1. set bersalin terlalu banyak dik. Adik bole check harga dan detailnya kat blog nie. Adik klik bahagian set bersalin belah kiri atas blog nie ye

      Padam
  67. salam.. akak sy nak tanya kalo kita hanya nak beli bubuk bancar susu shj bole x? ada x dijual berasingan? kalo boleh akak email jawapan kat sy ee..
    zuza_ieja09@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam. Tak ada jual asing dik...Maaf

      Padam
  68. saya dah beli da jamu selapan mustika ratu set b... tunggu nak bersalin n mencuba je.. tq atas info yang diberikan akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2...Semoga selamat melahirkan dan selamat menjalani tempoh berpantang. Pesan kak roha...pantang betul2. Tak nak nanti sakit sana sini lepas abis pantang k

      Padam
  69. slm..k.roha..saya sedang mencari set bersalin yang sesuai digunakan utk memulihkan tenaga slps bersalin..sy mengandung utk anak kedua..sebelum ni sy gunakan set bersalin khasiat bumi produk kelantan..tp agak panas skit mmbuatkan ssy selalu x pakai stokin dan x pkai bju tebal...klu x sy xblh tido mlm slma sy berpantang..skrg pn dh ada skit2 urat lemaah2 badan x blh sejuk...sy pn xtau nak pilih set bersalin yang mna sesuai dgn sy spy sy sihat semula spt biasa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya semua jamu panas dik. Kalau dalam pantang badan mmg kene sentiasa panas. Sbb tu kita dilarang guna kipas untuk mengelakkan angin meroyan masuk dalam urat2. Urat2 ibu lepas melahirkan kembang semuanya. Kalau kita dalam pantang, kita perlu bertungku, makan jamu, berbengkung...makan yg panas-panas....elak sama sekali makan makanan yg sejuk2. Ini untuk kesihatan kita selapas tamat tempoh berpantang. Mmg masa berpantang kita tak rasa apa2, tapi selepas tu nanti badan kita akan terasa seram sejuk, sakit2...dll. Cadangan kak roha makan je jamu dik...biar panas luar dalan badan tu demi untuk kesihatan kita. Tak pe, 44 hari je kita berpantang sakan...nanti sampai ke seratus hari pantang yg sejuk2 je....Insyaallah akan ok. Janji jaga pantang.

      Padam
  70. blh akk senaraikan apa yg cukup utk persediaan berpantang?cm kita beli set bersalin tu ada yang kurang kan..jd sy perlukan bantuan akk utk senaraikan apa yg perlu ada utk pnjgaan dri smsa berpantang..spy senang nak beli scra berasingan cth nye herba2 utk mandi ker sbb ada yg xde kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adik nak set yg mana...baru boleh kak roha senaraikan apa yang perlu lagi dik

      Padam
  71. Skrg hrga set mr msih sm ke sbb sy brmint nk bli.dlu pnh pki set afiat tp mcm xde ksan je

    BalasPadam
  72. Asslm kak...klu blum pernah amalkan produk set bersalin ini adakah ianya berkesan utk sy krn sy skg sdg mengandung anak yg ke 6? Set bersalin mana yg akk syorkan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam. Untuk soalan adik samada berkesan atau tidak itu terpulang pada tindakbalas pengguna dik. Mgkn sesuai bg A tapi tak sesuai untuk B. Jadi, orang nyg gunakannya sahaja yg bole bg jawapan samada berkesan untuk dia atau tidak. Yang pasti dan kita tau produk nie mmg dah lama dipasaran, dan mmg terkenal sejak zaman ibu2 kita dulu. Insyaallah, berkesn juga untuk adik...cuba lah

      Padam
    2. Minta contact no akk...tq

      Padam
    3. 012-3621376 dik...ada kat atas tu

      Padam
  73. salam kak.sy berminat dgn set b tp dlm msa sama sy ingin trunkn berat bdan.skrg berat dah 95kg sblm mgndung 82kg.kndungan sekrg dh 8bln.set brsalin mna yg perlu sy ambil?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Set terbagus untuk ibu2 selepas melahirkan bagi menurunkan berat badan adalah set Nona Roguy dik. Set nie mmg terbukti dapat menurunkan berat badan selepas kita melahirkan dan bagus untuk dalaman wanita

      Padam
    2. set nona roguy berapa harga 1set?dalam set tu untuk berapa hari?,

      Padam
  74. salam kak.kalau sy ambik set a mustika ratu dan ambik jamu phytnatal nona roguy sahaja dalam msa brpantang boleh ke?x mudarat pada baby ke?harga sekali pos brape?sy duk terengganu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bole dik. Jamu Phytonatal ambil time malam je sekali. Jarakkan 3 jam antara jamu ye

      Padam
  75. saya suka baca jawapan k.roha, nampak macam cara cakap mak kita aje..skrg tengah cari set bersalin yang sesuai.

    BalasPadam